Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Krémsajtos-sonkás burgonya recept

Krémsajtos-sonkás burgonya recept

A Krémsajtos-sonkás burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
15 dkg vaj
5 tojás
2 dl tejföl
10 dkg krémsajt
30 dkg finomra vágott sonka
vaj
morzsa, só


A Krémsajtos-sonkás burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. A vajat kikeverjük a tojások sárgáival, a tejföllel, a krémsajttal, kevés sóval. Hozzáadjuk a sonkát, óvatosan belekeverjük a burgonyát, végül a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a masszát. A tetejére kevés morzsát hintünk, kis vajdarabkákat rakunk rá. Kb. 30 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A krémsajtos-sonkás burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook