Krémsajtos-sonkás burgonya recept
A Krémsajtos-sonkás burgonya hozzávalói:1 kg burgonya
15 dkg vaj
5 tojás
2 dl tejföl
10 dkg krémsajt
30 dkg finomra vágott sonka
vaj
morzsa, só
A Krémsajtos-sonkás burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. A vajat kikeverjük a tojások sárgáival, a tejföllel, a krémsajttal, kevés sóval. Hozzáadjuk a sonkát, óvatosan belekeverjük a burgonyát, végül a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a masszát. A tetejére kevés morzsát hintünk, kis vajdarabkákat rakunk rá. Kb. 30 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. febr. 12. 07:38
A krémsajtos-sonkás burgonya elkészítési módja és hozzávalói.