Székelykáposzta tepsiben sütve recept

1 kg savanyú káposzta
80 dkg sertéslapocka vagy tarja
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 dl víz
3 dl tejföl
ételízesítő
izlés szerint só
izlés szerint őrölt bors
izlés szerint pirospaprika
A Székelykáposzta tepsiben sütve elkészítési módja:
A káposztát átmosom,hogy ne legyen olyan savanyú, majd kicsit apróbbra vágom és egy tepsibe rakom. A húst aprókockára vágom, és összekeverem az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, piros paprikával és az olajjal. Rárakom a savanyú káposztára, összekavarom vele, ráöntöm a vizet, alufóliával letakarom, és kb. másfél órán át közepes hőmérsékletű sütőben párolom. Ha a hús puha leveszem a fóliát, a tejfölbe ételízesítőt teszek, majd ráöntöm a káposztára, még 15 percre visszarakom a sütőbe.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Marika571112, 2011. febr. 11. 19:41
A székelykáposzta tepsiben sütve elkészítési módja és hozzávalói.