Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bécsi palacsinta recept

Bécsi palacsinta recept

A Bécsi palacsinta hozzávalói:
Palacsintatészta készítése - alaptészta
Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
A folyadék lehet tej, fele tej vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük.
Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot
is adunk hozzá.A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük.
A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni.
Ez a mennyiség 15-20 palacsinta sütéséhez elegendő.


A Bécsi palacsinta elkészítési módja:
Töltelék: A darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a krémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk. Forró csokoládémártással áthúzzuk, tejszínhabbal díszítve, azonnal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bécsi palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook