Diós kosár recept




25 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor,
, 4 tojássárgája.
Töltelék
4 tojásfehérje,
20 dkg darált dió
10 dkg cukor,
lekvár.
A Diós kosár elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit kinyújtunk fél centi vastagra. A kosárka formákat kikenjük vajjal. A tésztát kiszaggatjuk, és kibéleljük vele a formákat. Mindegyik aljára 1 kiskanál lekvárt teszünk, majd egy kiskanál diós masszát. 10-15 perc alatt megsül, és megszórjuk porcukorral. A töltelék elkészítése: a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a diós cukrot apránként belekeverjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: marika4528, 2011. jan. 27. 15:40
A diós kosár elkészítési módja és hozzávalói.