Joghurtos pite recept
60 perc
A Joghurtos pite hozzávalói:
Hozzávalók egy 25cm átmérőjű sütőformához
Tésztához:
15dkg rama margarin
4db tojássárgája
10dkg cukor
25dkg finomliszt
1 csom. sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj
Töltelékhez:
4 pohár natúr joghurt
1 pohár tejföl
5 evőkanál liszt
1 csom. vaniliás cukor
15dkg cukor
4 db tojásfehérje
A Joghurtos pite elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat,majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk akkor tegyünk hozzá egy kis tejfölt. 30percre hideghelyre tesszük pihenni.A tészta felét 1cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a vékonyan kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot,cukrot,tejfölt,lisztet és a van.cukrot. Végül ovatosan belekeverjük a keményre fölvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük és a maradék tésztát ráreszeljük a krém tetejére. Előmelegített sütőben 35 percig 180C-on
Megszórjuk cukorral és melegen, vagy hidegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9a1606c0fc, 2007. márc. 21. 23:42
A joghurtos pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.