Pehely könnyű túrógombóc recept


1 kg túró
3 tojás
1/2 pohár tejfől
1 kávéskanál só
5 dgk cukor
1 csomag vaniliás cukor
citromlé
citromhéj
3 marék liszt
A Pehely könnyű túrógombóc elkészítési módja:
A túróhoz hozzáadunk 1 egész tojást és 2 tojás sárgáját. A többi alapanyagot is villával jól össze dolgozzuk. A túrótől függ, hogy mennyi tejfölt teszünk hozzá, hogy ne legyen száraz. Aki édes szájú az több cukrot is tehet a tésztába. A megmosott citromnak a héját belereszeljük utána a citromot óvatosan, hogy a magok ne kerüljenek bele. Hozzá adjuk a lisztet. A tojásfehérjét felverjük habnak és nagyon óvatosan hozzá adjuk, hogy a hab ne törjön össze. Sós vízben kifözzük. Prézlisen vagy annélkül tejföllel fogyasztható.
Akkor tegyük hozzá a habot, amikor forr a víz.
Ha kevés a liszt mennyiség akkor evőkanállal annyit tegyünk a tésztához, hogy ne legyen folyékony.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 9a1606c0fc, 2007. márc. 20. 02:13
A pehely könnyű túrógombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.