Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás - diós pite recept

Almás - diós pite recept

Elkészítési idő 80 perc

Az Almás - diós pite hozzávalói:
50 dkg. finom liszt
12 dkg. porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 csipet só
kevés citromlé
25 dkg. margarin
2 db. tojás + 1 tojás a megkenéshez
1 dl. tejföl
zsemlemorzsa
a töltelékhez:
1,5 kg. reszelt alma
10 dkg. darált dió vagy dejó
20 dkg. cukor
1 kávéskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor


Az Almás - diós pite elkészítési módja:
Az almát lereszeljük, levét kicsavarjuk, s a többi hozzávalóval eggyütt rövid ideig tűz fölött pároljuk, majd kihűtjük. Addig a tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és a felét kivajazott tepsibe tesszük. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával. A másik fele tésztát ráhelyezzük, akár rács formájában. Megkenjük a tetejét felvert tojással, villával megszurkáljuk és megsütjük. (kb. 40 percig 180°C-on) Tetejét porcukorral meghintjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás - diós pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook