Mézespogácsa recept
A Mézespogácsa hozzávalói:25 dkg méz
50 dkg liszt
10 dkg Ráma
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
1 csapott k. kan. szódabikarbóna
Ízesítés: reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg ( vagy mézeskalács fűszerkeverék)
A Mézespogácsa elkészítési módja:
A szódabikarbónával elkevert,szitált lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot, tetszés szerint a fűszereket , a tojást, a tojássárgáját, valamint a mézet. Ragadós a tészta,ha már egyszer ki van nyújtva, alálisztezni lehet, de rá nem. Legjobb, ha egy éjszakát folpackban ,légmentesen hűtőben pihentetjük. Fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk( bármilyen figurás szaggatóval is lehet), felvert tojássárgájával kenjük. Bármivel díszíthetjük, dió-, mogyoró-, mandulaszem, vagy egyéb magvak. Sütés után csokimázzal is lehet, vagy cukrozott tojásfehérjével(1 tojás fehérje+ 20 dkg porcukor,pici citromlével-kemény massza legyen a hab) Vagy lisztezett lapon, vagy sütőpapírral bélelt tepsin sütjük,előmelegített sütőben. Gyorsan sül, vigyázni kell,mert ha túl sötétre sütjük, keserű íze lehet.(10-15 perc) Nagyon finom,mutatós, és sokáig frissen eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 17. 17:11
A mézespogácsa elkészítési módja és hozzávalói.