Könnyű almás recept
A Könnyű almás hozzávalói:Tészta:
25 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
16 dkg Rama
8 dkg porcukor
2 db tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1 csapott evők. tejföl vagy joghurt
Töltelék:
20 dkg darált dió
1 kg alma vagy meggy
ahány fehérje, annyiszor 5 dkg cukor
6 tojásfehérje
A Könnyű almás elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsibe nyomkodjuk. A tetejét vékonyan baracklekvárral megkenjük. Ráterítjük a reszelt, levétől kinyomkodott almát. A 2 + 4 tojásfehérjéhez adunk 15 dkg cukrot. Jó kemény habbá verjük és hozzákeverünk 20 dkg darált diót. A süti tetejére simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Filona9, 2011. szept. 28. 16:10
A könnyű almás elkészítési módja és hozzávalói.