Jogász szelet recept
A Jogász szelet hozzávalói:Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
Késhegynyi szódabikarbóna
Annyi tejföl, hogy jól gyúrható kemény tésztát kapjunk.
Kevert tésztához:
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
Késhegynyi szódabikarbóna
2 kávéskanál kakaó
1 dl tej
13 dkg liszt
Továbbá:
Pikáns ízű lekvár pl.: fekete ribizli, áfonya...
1 db tojásfehérje
10 dkg porcukor a mázhoz
A Jogász szelet elkészítési módja:
Az első tészta anyagait összegyúrjuk, 3/4 részét kis tepsibe (30 x 22 cm) nyújtjuk, megkenjük a pikáns ízű lekvárral. A második tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, tojással, tojássárgájával. Hozzádolgozzuk a kakaót, szódabikarbónát, tejet, lisztet. A keveréket ráöntjük a lekvárral megkent tésztára. A porhanyós tészta 1/4 részéből rudakat sodrunk ceruza vastagságúra, a rudakat egyenletes távolságra hosszában rárakjuk a barna tésztára. Sütés közben a rudacskák belesüllyednek a tésztába, s amikor felvágjuk a süteményt, babosnak fog látszani. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett vastagra keverjük, és a meleg tésztára kenjük. Kihűlve vágjuk fel. Díszítésként megszórjuk színes kókuszreszelékkel.
Nálunk nem élt egy órát sem. :)
Nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a93705436b, 2010. okt. 28. 12:29
A jogász szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.