Sokadik töltött csirkecomb recept
A Sokadik töltött csirkecomb hozzávalói:* 4 db csirkecomb
* 6 db tojás (3 db keményre főtt, 3 db nyers)
* 2 szelet szikkadt fehér kenyér
* 2 dl tej
* 1 közepes fej hagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* petrezselyem
* fűszerpaprika
* 1 dl napraforgó olaj
A Sokadik töltött csirkecomb elkészítési módja:
1. A töltelékhez először a kenyérszeleteket a tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk. 2. Az apróra vágott hagymát olajban kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a kicsavart kenyeret, a három nyers tojást, a fűszereket, kivéve a paprikát. Végül óvatosan hozzávegyítjük a kockára vágott kemény tojásokat is. 3. A megtisztított, megmosott csirkecombokon a bőrt óvatosan felfejtjük, vastagabb cérnával körbevarrjuk, és csak akkora rést hagyunk, ahol megtöltjük. 4. Miután megtöltöttük a combokat, bevarrjuk a rést, megkenjük olajjal, és megszórjuk pirospaprikával. 5. A tepsibe a hús alá olajat és kevés vizet öntünk, lefedjük alufóliával, és 40-50 percig sütjük a lerben. 6. Szúrópróbát végzünk. Ha megsült, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a tepsiben lévő szafttal, és még 5 percig hagyjuk szépen megpirulni. sütési mód: alul-felül sütés
Átlag recept, de ez tényleg isteni! :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: a93705436b, 2010. okt. 31. 14:46
A sokadik töltött csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.