Tejszínes-chilis mártásos csirke recept
A Tejszínes-chilis mártásos csirke hozzávalói:A húshoz
2 db csirkecomb
só ízlés szerint
chili ízlés szerint
A mártáshoz
1 közepes db póréhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk kakukkfű
100 ml chiliszósz
75 ml habtejszín
75 ml szárnyas alaplé
100 g konzerv paradicsom
A Tejszínes-chilis mártásos csirke elkészítési módja:
A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd a forgóknál félbevágjuk. A pórét megtisztítjuk, mossuk, hosszában elfelezzük, és durva darabokra vágjuk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát durva kockákra vágjuk. Hagymát és fokhagymát az olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a porét, és további 1-2 percig dinszteljük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük a levessel, chiliszósszal, paradicsommal és tejszínnel. Felfőzzük, majd lefedve kb. 5 percig főzzük. A húst sóval és a chiliporral bedörzsöljük, egy tűzálló tálba rendezzük, majd ráöntjük a mártást. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 percig sütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 26. 15:39
A tejszínes-chilis mártásos csirke elkészítési módja és hozzávalói.