Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással recept
A Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással hozzávalói:A halfasírozotthoz
1 kg busa
2 db tojás
2 db zsemle
1.5 dl tej
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint (vagy őrölt fűszerkömény)
petrezselyem ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A narancsos-vörösáfonya mártáshoz
25 dkg vörösáfonya (helyette használhatunk áfonyalekvárt is)
1 ek cointreau
0.5 dl vörösbor (édes)
1 db fahéjrúd (kis )
1 narancsból nyert narancslé
10 dkg cukor (kristály)
A Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással elkészítési módja:
A busahúst (halhúst) előkészítjük daráláshoz, kicsontozzuk, filézzük, kockára vágjuk. A halfilét a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a kevés étolajon megpárolt vöröshagymával ledaráljuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köménymagot a tojást, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük. Az így elkészült halfasírozott alapanyagból kis pogácsaméretű kerekded fasírozottakat formálunk, és étolajban egyenletesen átsütjük. Az áfonyát megmossuk, felfőzzük a fahéjjal, édes vörösborral, és a kifacsart narancslével felforraljuk. Lassú tűzön főzzük majd. Amikor az áfonyák megpuhultak, (kb.30 percig) hozzáöntjük a narancslikőrt és cukorral elkeverjük. A fahéj darabot kivesszük a mártásból, félretesszük, megvárjuk, míg a mártás besűrüsödik.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 13. 13:13
A busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással elkészítési módja és hozzávalói.