Vendégváró rakott tojás recept
A Vendégváró rakott tojás hozzávalói:6 tojás
2 zöldhagyma
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg konzervkukorica
5 dkg reszelt sajt
só
őrölt fekete bors
pirospaprika
A Vendégváró rakott tojás elkészítési módja:
A szalonnát felkockázom, megpirítom, majd kiveszem a zsírból és félreteszem. Előveszek 3 edényt, mindegyikbe leütök 2-2 tojást, majd ízlés szerint sózom, borsozom. Az első edényben a tojáshoz keverem a felaprózott zöldhagymát, a másodikban a kukoricát, a harmadikban pedig egy kevés pirospaprikát és a megpirított szalonnakockákat. A serpenyőben maradt zsírt felmelegítem és kisütöm az első edényben lévő tojást. Ha az egyik oldala megsült, akkor átfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Ugyanígy megsütöm a másik két edényben lévő tojásokat. A megsült tojáslepényeket egymásra helyezem, közéjük reszelt sajtot szórok, hogy még meleged összetapassza őket. Az emeletes lepényekből pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kerek formákat vágok ki és már tálalható is!
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 12. 13:12
A vendégváró rakott tojás elkészítési módja és hozzávalói.