Aszalt gyümölcsös csirkecomb recept
Az Aszalt gyümölcsös csirkecomb hozzávalói:A csirkecombhoz
8 db csirke felsőcomb
só ízlés szerint
20 dkg aszalt szilva (magozott)
20 dkg aszalt sárgabarack (magozott)
A páchoz
1 ek bazsalikom (friss vagy fél ek szárított)
1 ek kakukkfű (friss vagy fél ek szárított)
1 ek majoranna (friss vagy fél ek szárított)
2 kávéskanál ételízesítő
2 ek napraforgó olaj
100 ml szójaszósz
Az öntethez
2 ek napraforgó olaj
4 ek ketchup
2 ek méz
Az Aszalt gyümölcsös csirkecomb elkészítési módja:
A combokról a bőrt lehúzzuk, sózzuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húsokat beleforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húst lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk. Mellé belerakosgatjuk az aszalt gyümölcsöket. Az öntethez valókat egy tálban elkeverjük. A combokat ezzel az öntettel meglocsoljuk. A megmaradt páclét a tetejére öntjük. A tepsit lefedjük és előmelegített sütőben (légkeverésen) 160 fokon (normál sütőben kb. 175) kb. 1, 5 órát sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 10. 12:59
Az aszalt gyümölcsös csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.