Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval recept
A Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval hozzávalói:40 dkg szőlő
1 ek vaj
2 csapott ek cukor
2 dl víz
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor (3 gr)
só ízlés szerint
1 csipet őrölt fehérbors
1 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
1 szál menta (4 levél)
1 dkg pekándió (6 szem)
A Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval elkészítési módja:
A szőlőt leszemezzük. A vajon megolvasztjuk a kristálycukrot. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a szőlőszemeket, néhány kivételével. Felforraljuk. Botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a tejszínt és a bort. Beletesszük a szőlőszemeket, még egyszer felforraljuk. Tálalunk. Egy tányérba merünk a levesből, teszünk bele pekándiót, és díszítjük mentalevéllel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 9. 12:58
A fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval elkészítési módja és hozzávalói.