Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fehérboros tűzdelt pulykasült recept

Fehérboros tűzdelt pulykasült recept

A Fehérboros tűzdelt pulykasült hozzávalói:
1 pulyka felsőcomb (kb. 1, 5 kg)
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj
kb. 1 evőkanál összetört koriandermag
kb. 1 evőkanál őrölt rozmaring
kb. 1 evőkanál szárított zsálya
kb. 1 evőkanál szárított tárkony
kb. 1 evőkanál szárított kakukkfű
kb. 1 teáskanál őrölt bors
kb. 1 evőkanál só
2 dl száraz fehérbor


A Fehérboros tűzdelt pulykasült elkészítési módja:
A megmosott húst leszárítjuk, hegyes késsel sűrűn zsebeket vágunk bele, darabolt szalonnával és fokhagymával megtűzdeljük. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket, a húst bedörzsöljük vele. Egy dobozban - olajjal meglocsolva - egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. Másnap sütőedénybe helyezzük a combot, a darabolt vöröshagymát köré helyezzük, a bort aláöntjük, és fóliával lefedve előmelegített 190 fokos sütőben pároljuk kb. 2 órát. Ha puha a hús, a fóliát eltávolítjuk, a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk, és a combot pirosra pirítjuk. Pirítás közben saját szaftjával kb.5 percenként meglocsolgatjuk. A combot kiemeljük, fóliával letakarjuk, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük. Esetemben vajban párolt vegyes zöldség volt a körete, de választhatunk ízlés szerint mást is.


Kategória: Húsételek receptjei


A fehérboros tűzdelt pulykasült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook