Fehérboros tűzdelt pulykasült recept
A Fehérboros tűzdelt pulykasült hozzávalói:1 pulyka felsőcomb (kb. 1, 5 kg)
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj
kb. 1 evőkanál összetört koriandermag
kb. 1 evőkanál őrölt rozmaring
kb. 1 evőkanál szárított zsálya
kb. 1 evőkanál szárított tárkony
kb. 1 evőkanál szárított kakukkfű
kb. 1 teáskanál őrölt bors
kb. 1 evőkanál só
2 dl száraz fehérbor
A Fehérboros tűzdelt pulykasült elkészítési módja:
A megmosott húst leszárítjuk, hegyes késsel sűrűn zsebeket vágunk bele, darabolt szalonnával és fokhagymával megtűzdeljük. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket, a húst bedörzsöljük vele. Egy dobozban - olajjal meglocsolva - egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. Másnap sütőedénybe helyezzük a combot, a darabolt vöröshagymát köré helyezzük, a bort aláöntjük, és fóliával lefedve előmelegített 190 fokos sütőben pároljuk kb. 2 órát. Ha puha a hús, a fóliát eltávolítjuk, a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk, és a combot pirosra pirítjuk. Pirítás közben saját szaftjával kb.5 percenként meglocsolgatjuk. A combot kiemeljük, fóliával letakarjuk, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük. Esetemben vajban párolt vegyes zöldség volt a körete, de választhatunk ízlés szerint mást is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 6. 12:54
A fehérboros tűzdelt pulykasült elkészítési módja és hozzávalói.