Szalontüdő recept
A Szalontüdő hozzávalói:60 dkg türő,
60 dkg szív
kis fej vöröshagyma,
3-4 szem egész bors,
babérlevél,
só,
5 dkg étolaj,
5 dkg liszt,
cukor,
tejföl,
fokhagyma,
2 dkg ecetes uborka,
5-6 szem kapribogyó,
1 gerezd citrom,
fűszerpaprika,
3 dkg mustár,
törött bors,
ecet
A Szalontüdő elkészítési módja:
A tüdőt és a szívet megmosom, vöröshagymával, egész borssal, babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzöm. Kiveszem a léből, kihűtöm, majd metéltre összevágom. A levet később felhasználom. Cukorral pirított barna rántást készítek (a barnásra pirított rántásba beleteszem a cukrot és egy kicsit karamellizálom) és ehhez hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet, hámozott-reszelt ecetes uborkát, kapribogyót, citromhéjat, majd az egészet rövid ideig együtt pirítom és végül őrölt paprikát adok hozzá. Felengedem a tüdő főzőlevével és felforralom. Ezután beleteszem az összevágott tüdőt, szívet. Mustárral, citromlével, sóval, borssal ízesítve készre főzöm, ecettel ízesítem. Tejföllel meglocsolva, forrón tálalom, köretként zsemlegombócot adok hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 5. 08:21
A szalontüdő elkészítési módja és hozzávalói.