Serpenyős hideg csülök recept
A Serpenyős hideg csülök hozzávalói:1 db kisebb csülök
500 g burgonya
50 g vöröshagyma
20 g fűszerpaprika
0,5 dl olaj
10 g fokhagyma
1 db babérlevél
5 g egész bors
20 g só
A Serpenyős hideg csülök elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott csülköt sós hideg vízben az egész borssal és a babérlevéllel feltesszük főni. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a péppé zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Vízzel felengedjük és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök főzőlevéhez keverjük, s a húst puhára főzzük. Amíg a csülök fő, a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk, a zsírosabb részeket eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, aztán visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a burgonyát, majd addig főzzük, amíg az is meg nem puhul. Amikor kész, kihűtjük, a zsírt a tetejéről eltávolítjuk, majd hűtőben tovább hűtjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 19. 21:33
A serpenyős hideg csülök elkészítési módja és hozzávalói.