Palóc leves másképpen recept
A Palóc leves másképpen hozzávalói:30 dkg marhahús
25 dkg zöld színű zöldbab (nem vajbab)
25 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem
só
A Palóc leves másképpen elkészítési módja:
Az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő, pótoljuk.) Ha ez megvan, öntsük fel 2 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Csipetkével tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2008. okt. 9. 08:18
A palóc leves másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.