Töltött burgonyaladik bolognai módra recept
A Töltött burgonyaladik bolognai módra hozzávalói:A sütőforma előkészítéséhez:
1 ek vaj
A burgonyaladikhoz:
8 közepes db burgonya
20 dkg darált sertéshús
1 kávéskanál köménymag
2 db babérlevél (kisebb)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
só ízlés szerint
1 teáskanál cukor (szükség szerint)
20 dkg konzerv paradicsom (hámozott)
2 ek napraforgó olaj
A tetejére:
10 dkg trappista sajt (reszelt)
1 db tojássárgája
A Töltött burgonyaladik bolognai módra elkészítési módja:
A burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót. Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai módon. Kevés olajat öntünk az edénybe, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, áttörjük bele a fokhagymagerezdeket. Kicsit dinszteljük, majd rádobjuk az előzőleg jól átmosott darált húst. Sózzuk egy kicsit, és addig pirítjuk a húst, amíg a leve elfő. Ekkor beletesszük a feldarabolt hámozott paradicsomokat, paradicsomlevet, befűszerezzük (bors, pirospaprika, oregano), és egy csipetnyi cukorral is megszórjuk. Alaposan összerottyantjuk, ha még úgy ítéljük, sózzuk meg. A krumplit a forrástól számított kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek. Tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük. A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a ladikokat. Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk a ladikokat, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, a kalapkákat megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal, és pirulásig sütjük még. sütési hőfok: 180°C
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 15. 19:07
A töltött burgonyaladik bolognai módra elkészítési módja és hozzávalói.