Padlizsános-sajtos csirkemell recept
A Padlizsános-sajtos csirkemell hozzávalói:Hús elkészítése
2 db csirkemell filé
4 ek olívaolaj
2 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
1 késhegynyi fűszerpaprika
Padlizsán előkészítése
2 db padlizsán
4 ek olívaolaj
Összesütés
15 dkg sajt
A Padlizsános-sajtos csirkemell elkészítési módja:
Hús elkészítése A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és szeletekre vágjuk. A sót és a fűszereket összekeverjük egy kis tálkában, és a húst megszórjuk a keverékkel, kicsit pihentetjük. Pihentetés után felhevítjük az olívaolajat egy serpenyőben, és a hússzeleteket mindkét oldalukon fehéredésig elősütjük. Ha mindegyikkel megvagyunk, visszarakjuk a serpenyőbe, és 1 dl vizet aláöntve puhára sütjük. Padlizsán előkészítése A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a besózzuk, állni hagyjuk. Fél óra után leöntjük a levét, amit engedett, és egy sütőpapírral borított tepsit olajjal befröcskölünk. A padlizsán szeleteket mindkét oldalukon beszórjuk a maradék fűszerkeverékkel. Forró sütőben megsütjük, ha pirulni kezd, akkor átforgatjuk a szeleteket, és olajat csepegtetünk rájuk. Összesütés A puhára sült hús szaftját tepsibe öntjük, ráhelyezzük a húsokat, a készre sütött padlizsánkarikákkal befedjük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk. Már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és kis színt kap.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 12. 19:02
A padlizsános-sajtos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.