Bögrés diós süti túrós krémmel recept
A Bögrés diós süti túrós krémmel hozzávalói:A tésztához:
1 bögre= 2, 5 dl
2 bögre darált mák/dió vegyesen
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl étolaj
3 db tojás
1 db alma
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
0.5 db citrom reszelt héja
25 dkg túró
A Bögrés diós süti túrós krémmel elkészítési módja:
Kéz alá készítünk mindent. 4 dl tejjel pudingot főzünk, lehűtjük, közben kevés vajat beletéve meg-megkeverjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, hozzáadjuk az áttört túrót. Ha kihűlt a puding, a vajas-túrós masszával vegyítjük, hűtőbe tesszük. A mákos diót a liszttel, cukorral, csipet sóval és a sütőporral szárazon összekeverjük. Egy másik edényben az olajat, az 1 dl tejet és a tojássárgájákat a reszelt almával szintén összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Géppel jó alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagy kanállal, nagy mozdulatokkal hozzáadjuk tésztához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük. Középre vagy eggyel feljebb rakjuk a rácsot. Tapintásra érezzük, amikor készre sül. Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórjuk darált dióval vagy mákkal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 9. 18:57
A bögrés diós süti túrós krémmel elkészítési módja és hozzávalói.