Nagyon diós torta recept
A Nagyon diós torta hozzávalói:Tészta:
17 dkg liszt
6 dkg darált dió (darálás előtt megpirítani)
18 dkg cukor
9 egész tojás (jó,jó tudom, hogy sok, de mégis!)
3/4 dl rum
1/2 cs. sütőpor
Krém:
4, 5dl tej
9 dkg liszt
23 dkg porcukor
30 dkg darált dió (szintén átpörkölt)
25 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor
3/4 dl rum
A Nagyon diós torta elkészítési módja:
Ezt piskóta szerűen összekeverni és kifóliázott aljú tortaformába önteni. Piskóta szerűen sütjük 180 fokon kb.30-35 percig. A formában hagyjuk kihűlni. 3 lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük vele. A tetejére fél diókat teszünk körbe a szeleteket jelölendő. Akkor a legjobb ha áll egy napig a hűtőben! A tejet a liszthez adjuk, csomómentesre kikeverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, kihűtjük. Közben a cukrot kikeverjük a vajjal, hozzá a diót, rumot, vaníliás cukrot és a főzött krémmel jól kikeverjük. A torta bevonását nagyon megkönnyíti egy kerek műanyag-, esetleg fém lap, ami pontosan akkora átmérőjű, mint maga a torta. A tortalapokat erre az alátétre rakom, és a krémmel megtöltöm. Ezután egy tepsit veszek elő, ráteszek egy pléhdobozt, (pl. kekszes doboz) erre pedig a tortát. (A pléhdoboz átmérője kisebb kell legyen, mint a tortáé!) Most szabadon van a torta oldala, így szépen, egyenletesen, és könnyen be lehet vonni a krémmel, miközben úgy forgatom a tepsit, ahogy haladok. A diót szintén ezen elv alapján nyomkodom az oldalára. (ha még egy sütőpapír is van a tepsin, akkor a lehulló dió egy mozdulattal visszavarázsolható a tálba)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 7. 18:55
A nagyon diós torta elkészítési módja és hozzávalói.