Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rizses piskóta mézes meggyöntettel recept

Rizses piskóta mézes meggyöntettel recept

A Rizses piskóta mézes meggyöntettel hozzávalói:
10 dkg rizs
4 dl tej
5 dkg vaj
6 db tojás
1 kk citromlé
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg meggy
15 dkg méz
fahéj ízlés szerint (őrölt)


A Rizses piskóta mézes meggyöntettel elkészítési módja:
A rizst a tejben puhára főzzük, még melegen rádobjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemyény habbá verjük. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a rizst. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben lassan sütjük. A mézes meggyöntethez a kimagozott meggyet kevergetve addig főzzük, míg levének nagy része elfő, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mézet és a fahéjat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizses piskóta mézes meggyöntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook