Rizses piskóta mézes meggyöntettel recept
A Rizses piskóta mézes meggyöntettel hozzávalói:10 dkg rizs
4 dl tej
5 dkg vaj
6 db tojás
1 kk citromlé
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg meggy
15 dkg méz
fahéj ízlés szerint (őrölt)
A Rizses piskóta mézes meggyöntettel elkészítési módja:
A rizst a tejben puhára főzzük, még melegen rádobjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemyény habbá verjük. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a rizst. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben lassan sütjük. A mézes meggyöntethez a kimagozott meggyet kevergetve addig főzzük, míg levének nagy része elfő, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mézet és a fahéjat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 4. 18:50
A rizses piskóta mézes meggyöntettel elkészítési módja és hozzávalói.