Franciska almás lepénye recept
A Franciska almás lepénye hozzávalói:tészthoz:
50 dkg liszt
20 dkg rama margarin
15 dkg porcukor,
1/2 sütőpor
3 tojássárgája
1 pohár tejföl
töltelék:
1-1,5 kg alma
fahéj,
cukor
darált dió
3 tojásfehérje
A Franciska almás lepénye elkészítési módja:
A lisztet margarinnal, porcukorral, sütőporral elmorzsolni, majd a tojások sárgájával és annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, nagyobb tepsibe fektetjük, darált dióval megszórjuk. Az elkészített tölteléket rásimítjuk, a másik lappal befedjük, villával meg szurkáljuk. Közepes sütőben (kb. 180) megsütjük, kihűlés után porcukorral megszórjuk. Töltelék: Az almát megpucoljuk, lereszeljük, megpároljuk, ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal, majd hűlés után a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.
Célszerű először a tölteléket elkészíteni, hisz annak hűlnie kell, mielőtt a tojáshabot belekeverjük :).
A tésztát ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: baffi556, 2014. okt. 31. 16:54
A franciska almás lepénye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.