Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós tekercsek recept

Diós tekercsek recept

A Diós tekercsek hozzávalói:
Tészta: Töltelék:
60 dkg liszt, 30 dkg darált dió,
25 dkg rama, 20 dkg cukor,
1 tojás, 1 vaníliás cukor,
1 vaníliás cukor, rumaroma v. rum,
2,5 dkg élesztő, tej v. gyümölcslé
1 tejföl,
10 dkg cukor,
kb. 0,5-1 dl tej


A Diós tekercsek elkészítési módja:
A 60 dkg lisztet egy tálba tesszük, közepébe kis gödröt csinálunk, ide megy 1 kanál cukor és az összemorzsolt élesztő, kis langyos tejet ráöntünk és felfuttatjuk. (kb. 10-15 pert). Hozzákeverjük a felvert tojást, margarint, cukrokat, tejfölt és annyi tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ezt 1 órát pihenetjük. Közben elkészítjük a tölteléket...összekeverjük a diót, cukrot, rumot, vagy aromát, és annyi tejet vagy gyümölcslevet, hogy sűrűbb, de kenhető masszát kapjunk. A tésztát 4 fele osztjuk, egy adagot kb. 30 cm körré nyújtjuk és 16 cikkbe vágunk, megkenjük a diós töltelék negyedével, kintről befelé feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, 180 fokon sütjük 20 percig. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Kiadós, finom süti :).

naplóm 38. kép


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós tekercsek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook