Diós tekercsek recept
A Diós tekercsek hozzávalói:Tészta: Töltelék:
60 dkg liszt, 30 dkg darált dió,
25 dkg rama, 20 dkg cukor,
1 tojás, 1 vaníliás cukor,
1 vaníliás cukor, rumaroma v. rum,
2,5 dkg élesztő, tej v. gyümölcslé
1 tejföl,
10 dkg cukor,
kb. 0,5-1 dl tej
A Diós tekercsek elkészítési módja:
A 60 dkg lisztet egy tálba tesszük, közepébe kis gödröt csinálunk, ide megy 1 kanál cukor és az összemorzsolt élesztő, kis langyos tejet ráöntünk és felfuttatjuk. (kb. 10-15 pert). Hozzákeverjük a felvert tojást, margarint, cukrokat, tejfölt és annyi tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ezt 1 órát pihenetjük. Közben elkészítjük a tölteléket...összekeverjük a diót, cukrot, rumot, vagy aromát, és annyi tejet vagy gyümölcslevet, hogy sűrűbb, de kenhető masszát kapjunk. A tésztát 4 fele osztjuk, egy adagot kb. 30 cm körré nyújtjuk és 16 cikkbe vágunk, megkenjük a diós töltelék negyedével, kintről befelé feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, 180 fokon sütjük 20 percig. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Kiadós, finom süti :).
naplóm 38. kép
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: baffi556, 2013. máj. 25. 14:38
A diós tekercsek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.