Berlini sütemény recept
A Berlini sütemény hozzávalói:Tésztához:
10 dkg cukor,
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
1 egész tojás, citromhéj
töltelék:
30 dkg dió,
3-4 dkg kakaó,
25 dkg cukor,
csipet fahéj,
6 tojás, baracklekvár, porcukor a szóráshoz
A Berlini sütemény elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.(25x35 tepsiben sült) A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport, csipet törött fahéjat, a darált diót, végül óvatosan belekeverjük a tojások habját. A félig megsült tésztát megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a tölteléket. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk és a tésztát berácsozzuk, sütőbe visszatéve készre sütjük 180 fokon. Ha megsült, kivesszük, szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
finom, elálló sütemény
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: baffi556, 2012. nov. 22. 13:09
A berlini sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.