Kata féle Beigli recept
A Kata féle Beigli hozzávalói:Tésztához:
90 dkg liszt
27 dkg olvasztott zsír
halmozott ek. porcukor
kicsi só
3 tojás sárgája
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 kk cukor
Töltelék:
20 dkg cukor
1/2 dl tej
20 dkg dió, vagy mák
1/2 citrom reszelt héja
1 bő kk. kandírozott narancshéj
1 kk. kakaó
1 ek. baracklekvár
1 cs. van. cukor
1 ek. reszelt birsalmabefőtt(almareszelőn)
1 tojásfehérje hab
1 nyers alma reszelve
mazsola
A Kata féle Beigli elkészítési módja:
Tészta: A langyos tejbe beleteszem az élesztőt a kk. cukrot kis maroknyi lisztett, ha az élesztő felfutott a tészta többi alapanyagával együtt összegyúrom. 4 egyenlő részre osztom. Töltelék: A cukrot a tejjel felforrósítom beleteszem a mákot, vagy a diót és a többi alapanyaggal összekavarom.
A tetejét tojássárgájával megkenem, hústűvel megszurkálom. Kb. 1/2 órára hűtőbe teszem, így nekem sosem reped szét!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2008. nov. 10. 13:54
A kata féle beigli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.