Csokis szalámi recept
20 perc
A Csokis szalámi hozzávalói:
40 dkg darált háztartási keksz
25 dkg porcukor
15 dkg darabolt dióbél
5 dkg kakaó
2 db egész tojás
25 dkg margarin
10 dkg mazsola
1 van. cukor
1 db rumaroma
A Csokis szalámi elkészítési módja:
A porcukrot a tojással állandó kevergetés mellett feltesszük főni. Takarékon 5 percig főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, majd visszatesszük a tűzre. Amikor elolvadt a margarin levesszük, és egy nagy tálban összekeverjük a kekszel, a kakaóval, dióval, van. cukorral, mazsolával és a rumaromával. Margarinnal megkent zsírpapírra tesszük a masszát és szalámi formát készítünk belőle. A papírral együtt feltekerjük, fagyasztóba tesszük.
Nagyon sokáig eláll!
Szeletelés előtt kb. 1 órával vegyük ki a fagyasztóból!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2008. aug. 16. 11:54
A csokis szalámi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.