Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Keksz-szalámi /Majomkenyér / recept

Keksz-szalámi /Majomkenyér / recept

Elkészítési idő 30 perc

A Keksz-szalámi /Majomkenyér / hozzávalói:
1 Ráma margarin/v. más kocka margarin

1,5 dl tej

1/2 kg porcukor

3 dkg kakaó

2 kávéskanál liszt

1/2 kg háztartási keksz

20 dkg dió

10 dkg mazsola/kihagyható/

ízlés szerint lehet 10 dkg kókuszreszelék/ én nem szoktam/


A Keksz-szalámi /Majomkenyér / elkészítési módja:
Az egész margarint egy lábasba tesszük,hozzáöntünk 1 dl tejet,a porcukrot,a kakaót és felforraljuk.Közben a lisztet elkeverjük fél dl hideg tejben és szintén a masszába öntjük. Az előzőleg kis darabokra tördelt kekszet beletesszük,meg a diót és a mazsolát.Összekeverjük és lezárjuk a gázt. A sűrű,forró masszát porcukorral és kakaóval meghintett zsírpapírra öntjük,ott roláddá göngyöljük(ráhajtjuk a papírt és úgy) és egy nagyobb deszkára téve,hideg helyre állítjük egy napra. Kibélelt őzgerincsütőbe is tehetjük,jól lenyomkodva. Ha kb.egy napig áll,könnyen szeletelhető,szép vékonyan is. Mutatós,fincsi süti,ami napokis eláll!

Aki nem ehet,vagy nem akar tejet enni,kávéval is helyettesítheti.Anyukám -aki nem ivott tejet-mindig lefőzött kávéval készítette.Úgy is nagyon finom volt!

Elkészítési idő: kb.30 perc+ 20-24 óra állás.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A keksz-szalámi /majomkenyér / elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook