Túrós gyümölcsös felfújt recept
A Túrós gyümölcsös felfújt hozzávalói:25 dkg őszibarackbefőtt (vagy más befőtt),
4 db zsemle,
25 dkg túró,
2 db tojás,
2 dl tej,
60-80 csepp édesítőszer,
2 dkg margarin,
fél citrom héja.
A Túrós gyümölcsös felfújt elkészítési módja:
A zsemlét vékonyan felszeleteljük. Egy tepsit kivajazunk, és a zsemleszeleteket az aljába terítjük. Az édesítőszer 1/3 részét elkeverjük a tejjel, és a zsemlére öntjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a maradék édesítőszert, a tojások sárgáját, a citromhéjat, és végül a tojások habját. Ezt a krémet a zsemlén elsimítjuk. A befőttet leszűrjük, majd felaprítjuk, és a túrón elterítjük. Előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 11. 21:10
A túrós gyümölcsös felfújt elkészítési módja és hozzávalói.