Pacsmagkocka recept
A Pacsmagkocka hozzávalói:17 dkg margarin,
17 dkg porcukor,
5 db tojás,
17 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg meggy,
1 evőkanál gyömbérpor.
A Pacsmagkocka elkészítési módja:
A meggyet kimagozzuk, ledaráljuk, és vászonzsák segítségével lecsepegtetjük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. Jól kikeverjük. A réteslisztet, a gyömbérport, és a sütőport összekeverjük, fokozatosan adagoljuk a tojásos krémhez, és jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a meggyet, és jól belekeverjük. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, margarinnal és lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és kockákra vágjuk. Vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 8. 21:04
A pacsmagkocka elkészítési módja és hozzávalói.