Cseresznyés-joghurtos muffin recept
A Cseresznyés-joghurtos muffin hozzávalói:12 darabhoz
1 bögre=200 ml
25 dkg cseresznye,
2 bögre liszt,
2 teáskanál sütőpor,
porcukor,
vaj,
1 bögre joghurt,
1 bögre cukor,
1db tojás,
fél bögre olaj,
negyed teáskanál só,
1 bögre kukoricapehely.
A Cseresznyés-joghurtos muffin elkészítési módja:
Sütőnket melegítsük elő 170 fokra mielőtt nekiállunk a sütésnek. vajazzuk ki a muffin formákat, vagy használjunk muffin papírt. A cseresznyét szabadítsuk meg szárától, mossuk meg alaposan és magozzuk ki. Fogjunk egy tálat és keverjük össze benne a lisztet, a kukoricapelyhet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban pedig a tojást, az olajat, a joghurtot és a cukrot öntsük össze. Az egészet keverjük alaposan össze, így egy masszát kapunk, majd ebbe szórjuk bele a cseresznyét és öntsük a formákba bele egyenként. Az előmelegített sütőnkben kb. 160 fokon 15-20 percig süssük készre. Amikor kész lesz, hagyjuk kicsit kihűlni, így könnyebb lesz kiszedni a formákból. tetejét porcukorral szórjuk meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 6. 21:02
A cseresznyés-joghurtos muffin elkészítési módja és hozzávalói.