Csirkemell eperrel recept



4 nagyobb csirkemell,
5 dkg eper,
só ,
bors,
mustár,
méz,
borecet ízlés szerint,
Köretnek: párolt rizs.
A Csirkemell eperrel elkészítési módja:
A csirkemelleket vastagabb filékre vágjuk, majd pácba rakjuk legalább 1 órára. (Pác: mustár, méz, bors, só.) Kevés olajon (lehet olívaolaj is) a csirkemelleket mindkét oldalukon átsütjük. A húst kiszedve a visszamaradt olajba teszünk egy kevés mézet, erre tesszük a félbevágott epreket. Kb. 1-2 perc alatt átsütjük, és hogy ne legyen túl édes, egy kiskanál borecetet adunk még hozzá. A mártást a kiszedett húsra öntjük, és párolt rizzsel tálaljuk. A vendégek kétszer fognak kérni belőle.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 5. 21:01
A csirkemell eperrel elkészítési módja és hozzávalói.