Csirkemell eperszósszal recept
A Csirkemell eperszósszal hozzávalói:4 nagyobb csirkemell
50 dkg eper
só
bors
mustár
méz
borecet ízlés szerint
Köretnek:
párolt rizs
A Csirkemell eperszósszal elkészítési módja:
A csirkemelleket vastagabb filékre vágjuk, majd pácba rakjuk legalább 1 órára. (Pác: mustár, méz, bors, só.) Kevés olajon (lehet olívaolaj is) a csirkemelleket mindkét oldalukon átsütjük. A húst kiszedve a visszamaradt olajba teszünk egy kevés mézet, erre tesszük a félbevágott epreket. Kb. 1-2 perc alatt átsütjük, és hogy ne legyen túl édes, egy kiskanál borecetet adunk még hozzá. A mártást a kiszedett húsra öntjük, és párolt rizssel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. máj. 19. 06:40
A csirkemell eperszósszal elkészítési módja és hozzávalói.