Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött karfiol csőben sütve recept

Töltött karfiol csőben sütve recept

A Töltött karfiol csőben sütve hozzávalói:
kb. 1 kg karfiol
20 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 csokor kapor
20 dkg angolszalonna
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
10 dkg reszelt sajt



A Töltött karfiol csőben sütve elkészítési módja:
1. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk (régebben egyben főztem meg a fejet, és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni). 2. Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral. 3. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal. 4. Vékonyra szelt angolszalonnával beborítjuk. 5. A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük. 6. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót. 7. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését. 8. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és a habverővel szaporán kevergetve felfőzzük. 9. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot, és az egészet a karfiolra öntjük. 10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.

Ízletes és mutatós előétel vendégek kápráztatására!

A recep: Éden


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött karfiol csőben sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook