Rakott karfiol csőben sütve recept
A Rakott karfiol csőben sütve hozzávalói:- 1 kg karfiol
- 20 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 20 dkg angolszalonna
- vaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors, ízlés szerint
A Rakott karfiol csőben sütve elkészítési módja:
Rózsáira szedjük a karfiolt, sós vízben megfőzzük, hűlni hagyjuk. A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, és az apróra vágott kaporral. Jénai közepére kör alakban karfiolrózsákat teszünk. Vékony angolszalonna szeletekkel borítjuk, és rákenjük a tejfölös juhtúró felét. Ismét karfiol következik, de szűkebb körben, szalonna réteg, majd rámerjük a tejfölös juhtúró másik felét. A megmaradt karfiolrózsákat a tetejére rakjuk. Vajból, liszttel világos rántást készítünk, hozzáadjuk a tejet. Kevergetve felfőzzük, sózzuk borsozzuk. Tűzről levéve belevegyítjük a finomra reszelt sajtot. Ráöntjük a karfiol tetejére. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 7. 12:03
A rakott karfiol csőben sütve elkészítési módja és hozzávalói.