Pulykamell brokkolival, sajtmártással recept
A Pulykamell brokkolival, sajtmártással hozzávalói:Pulykamell sajtmártással
- 8 dbközepes burgonya,
- 50 dkg brokkoli
- 60 dkg pulykamell
- 1 ek. fűszerkeverék,
- 3 ek. olaj
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 20 dkg camping krémsajt
- 1 csomag petrezselyem
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 dl tejföl
A Pulykamell brokkolival, sajtmártással elkészítési módja:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A burgonyát megmossuk, villával megszurkáljuk, alufóliába tekerjük, és a sütőben 30 percig sütjük. A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük, alaposan megmossuk. Kevés sós, forró vízben 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük. A húst vékonyabb szeletekre vágjuk. A szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk, és az olajon a szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. Amikor elkészült,kivesszük. A visszamaradt serpenyőbe tesszük a vajat, és átforgatjuk rajta a brokkolit. A tejszínt a krémsajttal, a petrezselyemmel összeforraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor tányérra tesszük a hússzeleteket, rá a brokkolit, és meglocsoljuk a mártással. A fóliából kibontjuk a burgonyát, bevágjuk, sózzuk, borsozzuk és tejfölt locsolunk rá, hús mellé tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 4. 10:48
A pulykamell brokkolival, sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.