Epres-ananászos charlotte recept
Az Epres-ananászos charlotte hozzávalói:- 30 dkg babapiskóta
- 1 doboz ananászkonzerv (kb. 25 dkg)
- 70-80 dkg eper
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
Az Epres-ananászos charlotte elkészítési módja:
Az eper egyharmadát félretesszük díszítéshez. A maradékot pépesítjük, kikeverjük a cukorral, és a kemény habbá vert tejszínbe forgatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. 28 cm átmérőjű, lehetőleg kapcsos tortaformát fóliával kibélelünk. Az aljára ananászkarikákat fektetünk, az oldalát körben kirakjuk ananászlében megmártogatott piskótákkal, és az ananászt is betakarjuk piskóta darabokkal. A megmaradt befőttet felkockázzuk, és belekeverjük az epres habba, amelyet rásimítunk a piskótára. (Az epres habból félretehetünk a tetejének bevonására is egy keveset, mielőtt elkevernénk az egészet a befőttel.) Ismét piskótasor következik, majd másnapig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tálcára borítjuk, tetejét bevonjuk a félretett eperkrémmel, tejszínhabbal is díszíthetjük, és eperszemekkel. Más gyümölcsöket is felhasználhatunk tetszés szerint.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. jún. 27. 11:58
Az epres-ananászos charlotte elkészítési módja és hozzávalói.