Rokokó torta recept
A Rokokó torta hozzávalói:A tésztához:
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál átszitált zsemlemorzsa,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 tábla olvasztott keserű csokoládé.
A töltelékhez:
15 dkg margarin
5 evőkannál vaníliás porcukor
10 dkg darált dió
A Rokokó torta elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával és az olvasztott csokoládéval habosra keverjük. Felváltva óvatosan bele keverjük a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett tortaformában két lapot sütünk a masszából. Töltelék: 15 dkg margarint habosra keverünk 5 evőkannál vaníliás porcukorral és összedolgozzuk 10 dkg darált dióval. A krémet a két lap közé töltjük és bevonjuk vele az oldalát és tetejét is. Diógerezdekkel, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 27. 07:01
A rokokó torta elkészítési módja és hozzávalói.