Szalonnába tekert csirkemell recept
A Szalonnába tekert csirkemell hozzávalói:6 egész csirkemell,
12 vékony szelet császárszalonna,
só, bors,
enyhén csípős pirospaprika,
kevéske olívaolaj.
A Szalonnába tekert csirkemell elkészítési módja:
A csontról kétoldalt lefejtjük a húst. Így 12 fél csirkemellet kapunk. Zsírtalanítjuk a húst. Ha a melldarabok vastagok, akkor kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. Utána őrölt fekete borssal és csípős paprikával bedörzsöljük, betekerjük a húsokat a vékony szelet szalonnákba. Két-három óráig nem légmentesen lezárt edénybe újra állni hagyjuk, majd parázs felett, rostlapon lassan süssük, hogy ne csak a szalonna süljön meg, hanem a mell belseje is, és hogy a szalonna zsírja átjárja a mellett. Sütés közben néha olíva olajjal átkenjük.
Köretnek kiválóan alkalmas a rostlapon sült, vékony szeletekre vágott zöldségek: paradicsom, paprika, padlizsán cukkini (melyeket sütés közben morzsolt bazsalikommal szórunk meg) Tálalás előtt csípős barbecue-szósszal kenjük be a húsokat.
Kovászos uborkát, vagy káposztasalátát kínáljunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 26. 06:51
A szalonnába tekert csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.