Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kocsonyázott majonézes burgonyasaláta recept

Kocsonyázott majonézes burgonyasaláta recept

A Kocsonyázott majonézes burgonyasaláta hozzávalói:
50 dkg burgonya,
2 dl kefir,
1 dl majonéz,
1 dl tej,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár,
1/2 dl fehérbor,
2 evőkanál zselatin,
só és őrölt bors, ízlés szerint,
2 evőkanál ecet,
1 evőkanál cukor.


A Kocsonyázott majonézes burgonyasaláta elkészítési módja:
Előkészítése: A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom. Vékony karikára, majd kis kockára vágom. A hagymát felkockázom és megsózom. Ecettel, cukorral, kevés sóval kellemes, nem túl savanyú levet készítek, amelybe a még forró burgonyát beleteszem. Legalább harminc percig hagyom benne, közben elkészítem a mártást. A majonézt simára keverem a kefirrel, a borral, a nagyon apróra vágott snidlinggel, és kevés sóval, borssal ízesítem. Ezután a sós hagymát belekeverem. A zselatint kis lábosba szórom, ráöntöm a tejet, és néhány percnyi áztatás után kis lángon, folyamatos kevergetés közben folyósra olvasztom. Mély salátástálba öntöm a mártást, hozzáadom a közben leszűrt burgonyát, és belekeverem a már csak langyos zselatint. Egy koszorú formát folpack fóliával kibélelek, beleöntöm a majonézes burgonyát, majd a tetejét is befedem. A hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm. Tálalás előtt szép tálra borítom, és a tetejét tetszés szerint feldíszítem. Koszorúforma híján őzgerinc vagy egyéb kerek formát is használhatunk, az a lényeg, hogy a burgonya jól adagolható, szeletelhető legyen. (Én őzgerinc formába teszem, kevesebb helyet foglal a hűtőben, mint egy kerek forma.)


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kocsonyázott majonézes burgonyasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook