Dunahullám sütemény recept
A Dunahullám sütemény hozzávalói:A tésztához:
37,5 dkg Rama Sütőmargarin;
2 evőkanál keserű kakaópor;
2-3 evőkanál tej;
1 evőkanálnyi mandulabél;
1 csomag sütőpor;
25 dkg finomliszt;
7 db tojás;
25 dkg kristálycukor
A töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt (40 dkg)
A tetejére:
15 dkg Rama Sütőmargarin;
4 evőkanál porcukor;
1 csomag vaníliás cukor;
4 evőkanál kristálycukor;
5 dl tej;
1 csomag vanília ízű pudingpor
A mázhoz:
3-4 dkg Rama Sütőmargarin;
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
A Dunahullám sütemény elkészítési módja:
A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük. A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 23. 07:32
A dunahullám sütemény elkészítési módja és hozzávalói.