Részeges Izidor 2 recept
A Részeges Izidor 2 hozzávalói:A tésztához: 15 dkg Rama Sütőmargarin; fél csomag sütőpor; 5 dkg finomliszt; 2 evőkanál keserű kakaópor; 10 dkg darált dió; 15 dkg porcukor; 5 db tojás
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin
A töltéshez: 20 dkg sárgabaracklekvár
A diókrémhez: 2-3 evőkanál víz; 10 dkg porcukor; 10 ml rumaroma 10 ml = 1/3 ampulla; 20 dkg darált dió
A kakaós krémhez: 30 dkg Rama Sütőmargarin; 20 ml rumaroma 20 ml = 2/3 ampulla; 2 evőkanál keserű kakaópor; 15 dkg porcukor; 10 dkg mazsola
A mázhoz: 5 dkg Rama Sütőmargarin; 10 dkg étcsokoládé
A Részeges Izidor 2 elkészítési módja:
A tésztához a tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk. Margarinnal kikent nagy tepsibe kb. 30x36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 percig sütjük. A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük. Hideg helyre tesszük, hogy egy kicsit "meghúzzon". A diókrémhez valókat kikeverjük, éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük. A kakaós krémhez a puha margarint a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 1. 11:04
A részeges izidor 2 elkészítési módja és hozzávalói.