Brownie torta mascarponekrémmel recept
A Brownie torta mascarponekrémmel hozzávalói:Tésztához:
* 1 bögre víz
* 5 ek keserű kakaópor
* 2 bögre finomliszt
* 1 bögre kristálycukor
* 1 ek szódabikarbóna
* 1 dl natúr joghurt
* 1 cs vaníliás cukor
* 2 tojás
* 20 dkg margarin
* fél tábla 60-70 %-os, jó minőségű étcsokoládé
A krémhez:
* 4 púpos ek liszt
* fél l tej
* 1 margarin
* 25 dkg porcukor
* 25 dkg mascarpone (elhagyható)
* 1 vaníliarúd
* reszelt citromhéj
A Brownie torta mascarponekrémmel elkészítési módja:
A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot, a tojást és a darabokra tört étcsokit is. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét és a mascarpone sajtot (ez utóbbi el is hagyható, úgy is nagyon finom krémet kapunk). Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt. A tésztát egy éles késsel két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Bevonjuk a süti tetejét és oldalát is, tetszés szerint díszítjük, olvasztott csokival megcsorgatjuk, esetleg felvert tejszínhabbal megkenjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
Jó étvágyat! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2df6204cbf, 2010. jún. 23. 00:17
A brownie torta mascarponekrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.