Tejfölös vargányaleves. recept
A Tejfölös vargányaleves. hozzávalói:* 8 dkg szárított vargánya
* 50 dkg burgonya
* 2 dl tejföl
* 2 ek liszt
* 1 csokor petrezselyemzöld
* só
* ételízesítő
* ecet
A Tejfölös vargányaleves. elkészítési módja:
1. A vargányát megmosunk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 2. Kb. 30-60 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A levet félretesszük. 3. A gombát a burgonyával együtt feltesszük főni -az áztató léből is tehetünk hozzá egy keveset. Beletesszük az ételízesítőt és a sót. 4. Ha majdnem kész, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és rövid ideig főzzük. 5. Tejfölös, lisztes habarást készítünk, a levest felforraljuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat! :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2df6204cbf, 2010. jún. 24. 20:04
A tejfölös vargányaleves. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.