Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vargányás hagymakrémleves recept

Vargányás hagymakrémleves recept

A Vargányás hagymakrémleves hozzávalói:
3-4 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 dl tejszín
1 marék szárított vargánya
1 evőkanál liszt
1 evőkanál reszelt parmezán
1-1,5 l húsleves
2-3 evőkanál vaj

bors
pirított zsemlekocka
reszelt sajt
petrezselyemzöld


A Vargányás hagymakrémleves elkészítési módja:
A hagymákat felszeleteljük, enyhén sózzuk, és a vajon puhára pároljuk. Közben egy másik edényben felmelegítjük a húslevest (vagy elkészítjük 2 kockából). Ha elkészült, beledobjuk a szárított vargányát (nagyon kellemes pikáns ízt és illatot kölcsönöz levesünknek). A megpárolódott hagymát a már megpuhult vargányával, a liszttel és a parmezánnal együtt botmixer vagy turmix segítségével pépesítjük, közben ízesítjük borssal és sóval ízlés szerint (csak óvatosan a sóval, mert a levesben már van). Ezután már csak össze kell a pépet kevernünk a húslével és a tejszínnel, és pár perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, a leves tetejére szórjuk a zsenlekockát, a reszelt sajtot, majd végül a felaprított petrezselyemzölddel díszítjük. Jó étvágyat!

A vargányát pótolhatjuk más intenzív ízű és illatú szárított vagy friss gombával.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vargányás hagymakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook