Alessandro kedvenc sütőtök krémlevese csicseriborsóval recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc sütőtök krémlevese csicseriborsóval hozzávalói:
1 kg Hokkaido sütőtök,
1 db nagyobb szál sárgarépa,
1 üveges vagy konzerv csicseriborsó,
3 kanál olivaolaj (nem vegáknak lehet vaj is, vagy vegyesen)
2 kanál hidegen sajtolt tökmagolaj,
2 dl rizs főzőkrém (nem vegáknak lehet tejszín),
2 e.k. kukoricakeményítő,
kb. 2 liter víz (ha lehet desztillált),
2 db közepes vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál barna cukor,
1 evőkanál ételízesítő,
1 tégely zöldségleves zselé,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 kávéskanál őrölt gyömbér,
2 teáskanál szárított petrezselyem,
2 teáskanál szárított snidling,
ízlés szerint patika tisztaságú só
Az Alessandro kedvenc sütőtök krémlevese csicseriborsóval elkészítési módja:
Az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc után hozzáadom a barna cukrot, karamellizálom. Közben felkockázom a megmosott és kimagozott Hokkaido sütőtököt a héjával együtt. Hozzáadom a hagymás alaphoz a megpucolt és felszeletelt sárgarépával együtt. Felöntöm a vízzel és ha felforrt a zöldségleves zselét és a többi fűszert is hozzáadom. Fél óra főzés következik közepes hőfokon. Ezután rászórom kukoricakeményítőt és merülő mixerrel összedolgozom az egészet. Ezután ha újra felforrt hozzáadom a rizs fözőkrémet (vagy a tejszínt). Végül a csicseriborsó zárja a sort (ami már elő van főzve). Pár percig együtt forralom az egészet, majd elzárom a hőforrást és kész a finom sütőtök krémleves. Aki szereti piríthat rá pár deka pucolt tökmagot is.
Könnyű, ízletes és kihagyhatatlan őszi krémleves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2017. okt. 2. 15:06
Az alessandro kedvenc sütőtök krémlevese csicseriborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.