Lazachab recept

A Lazachab hozzávalói:
25 dkg friss lazacfilé
10 dkg füstölt lazac (törmelék is jó)
5 dkg juhtúró
1 dl tejszín
2-2 evőkanál zseletinpor és frissen reszelt torma
1 csokor snidling
só, törött bors
néhány salátalevél


A Lazachab elkészítési módja:
A füstölt lazac olaját leszűröm, serpenyőben felforrósítom és a darabokra vágott nyers lazacot megpirítom fajta, majdsaját levében megpárolom. A tejszínből kemény habot verek, a zselatint 1 dl vízben folyósra melegítem. Egy formát folpack fóliával kibélelek. A párolt lazacot turmixgépbe teszem (ha nincs, botmixerrel is lehet dolgozni), ráöntöm a tejfölt, a citromlevet, hozzáadom a füstölt lazacot és sóval, borssal ízesítem. A pürét összeforgatom a tejszínhabbal és a már nem forró zselatinnal. A masszát a formába töltöm, lefedem és hűtőbe teszem. Tálalás előtt salátalevéllel bélelt tányérra borítom és felszeletelve kínálom.

Három napig eláll. Tipikus karácsonyi vendégváró.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lazachab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook